Abiznis

Za terase u Kolašinu pet eura po kvadratu

Za postavljane ugostiteljske terase uz objekat kolašinske kafedžije ubuduće će za prvu zonu, odnosno najuži centar grada plaćati upola manju taksu po metru kvadratnom, odnosno pet eura umjesto dosadašnjih 10 eura. To se navodi u novom predlogu odluke o lokalnim komunalnim taksama koja će biti predmet rasprave lokalnog parlamenta naredne sedmice, piše Dan.

Za terase u Kolašinu pet eura po kvadratu
Portal AnalitikaIzvor

Novim tarifnim paketkom u drugoj zoni je predviđena taksa za ugostiteljske terase od četiri eura, a u sedmoj jedan euro po metru kvadratnom. Od 15. oktobra do 15. aprila tarifni paket biće umanjen za pedeset odsto.

Postavljanje mobilnih privremenih objekata za prvu zonu koštaće 12 eura, za drugu 10 eura, treću osam, četvrtu šest eura, petu zonu četiri eura, šestu dva eura, odnosno euro za sedmu zonu po metru kvadratnom.

Za korišćenje jednostranog i višestranog reklamnog panoa, bilborda i drugih sličnih reklama cijene se kreću u rasponu od 20 do 70 eura po metru kvadratnom. Takođe, tu je i naknada na mjesečnom nivou od 10 eura za reklamu koja je priključena na elektro mrežu. Za korišćenje reklamne zastave na jarbolu, stubu, zidu… tarifa iznosi 18 eura po kvadratnom metru.

Za murale, panoe, pisane reklame i slično takse se kreću od 15 do 40 eura po metru kvadratnom.

Portal Analitika