Crna hronika

Privedeno više osoba zbog ubistva Jovana Klisića

Nekoliko osoba privedeno je na saslušanje u istrazi za ubistvo pripadnika barske kriminalne grupe Jovana Klisića, saznaje Pobjeda.
Privedeno više osoba zbog ubistva Jovana Klisića
PobjedaIzvor

Klisić je ubijen 1. novembra u pucnjavi koja se dogodila ispred restorana “Savoia” u Baru, a tom prilikom ranjen je njegov prijatelj i sugrađanin Velizar Gardašević.

Policija je identifikovala osobu koja je ubila Klisića, a kako je Pobjeda ranije objavila osumnjičeni je crnogorski državljanin za kojim se intenzivno traga.

Inspektori za borbu protiv organizovanog kriminala u Upravi policije tragaju za Baraninom Alanom Kožarom kako bi bio saslušan u okviru ove istrage. Policija Kožara još uvijek zvanično ne sumnjiči za ovo krivično djelo, ali provjerava da li upravo on stoji iza ovog ubistva, s obzirom na to da su njegovi saradnici osumnjičeni za planiranje atentata na Gardaševića prije nekoliko mjeseci u restoranu „Savoja”.

Nakon ubistva u Baru, inspektori su u naselju Bjeliši, iznad pruge, pronašli zapaljeni automobil “Seat” za koji se sumnja da su ga koristili napadači. Utvrđeno je da je taj automobil prethodno ukraden u Beogradu.

Policija je iz vozila izuzela više tragova koji su upućeni na vještačenje kako bi se provjerilo da li su napadači ostavili dokaze na osnovu kojih bi mogli biti identifikovani.

U okviru istrage o ubistvu Klisića saslušan je Baranin Jovan Đurović koji je nedavno ranjen u pucnjavi u Holandiji.

Nakon ubistva Klisića i ranjavanja Gardaševića, policija je saslušala više osoba, uglavnom pripadnika kriminalne grupe koju je predvodio Luka Đurovia, a u kojoj je poslije njegove pogibije vođstvo, navodno, preuzeo Alan Kožar, koji je u bjekstvu.

Portal Analitika