Društvo

Delegacija Univerziteta Crne Gore na proslavi stogodišnjice Univerziteta u Ljubljani

Delegacija Univerziteta Crne Gore, na čelu sa rektorom prof. dr Danilom Nikolićem, prisustvovala je svečanoj proslavi povodom stogodišnjice rada Univerziteta u Ljubljani, održanoj sinoć u Cankarjevom domu.
Delegacija Univerziteta Crne Gore na proslavi stogodišnjice Univerziteta u Ljubljani
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Univerzitet Crne GoreIzvor

Svečanosti su, ispred Univerziteta Crne Gore, prisustvovali rektor prof. dr Danilo Nikolić, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta prof. dr Duško Bjelica, dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Milan Marković i dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović. Domaćin našoj delegaciji bio je rektor Univerziteta u Ljubljani, prof. dr Igor Papič.

Drugi povod posjete Univerzitetu u Ljubljani je održavanje Petog rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana, na kojem učestvuju rektori i predstavnici oko 30 univerziteta regiona. Na forumu, koji će se održati danas, biće riječi više o aktivnostima vezanim za prijave na EU projektima, tekućim i budućim aktivnostima u radu Foruma u cilju unapređenja međunarodne saradnje i razvojne perspektive regiona.

Podsjećamo da je krajem aprila ove godine Univerzitet Crne Gore bio domaćin IV rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana.

danilo-nikolic-dusko-bjelica

 

Portal Analitika