Društvo

Nikola Marković pisao Stankoviću: Suspendujte tužioca Šoškića

Tužilac Miloš Šoškić imao je zakonsku i etičku dužnost da obavijesti policiju o napadu na novinara Dana Vladimira Otaševića, kazao je urednik tog lista Nikola Marković. 
Nikola Marković pisao Stankoviću: Suspendujte tužioca Šoškića
PobjedaIzvor

Marković se pismom obratio vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću da je Šoškić nezakonito postupao tokom incidenta u kojem je policajac Mladen Mijatović, koji je i tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića nasrunuo na novinara Dana. 

- Kao, sto je javnost vec obavijestena, a vjerujem i vi i, novinar Otaševic je bio izložen šikaniranju, vrijeđanju, prijetnjama i fizičikom napadu od strane Mladena Mijatovića, sluzbenika MUP-a iZorana Bećirovića. Kao što se vidi na snimku koji su zabilježile kamere u Delti, (video snimak izuzet je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva tako da vam je dostupan) tužilac Šoškić je očevidac čitavog incidenta, ali ni ne pokušava da napad spriječi na bilo koji način. Čak ni ne obavještava policiju, niti bilo koji drugi nadležni državni organ o tome iako mu je to bila zakonska i etička obaveza. Tim prije što su u njegovom prisustvu izrečene ozbiljne prijetnje novinaru koje mogu biti povod teškog krivičnog djela ukoliko se izvrše - naveo je Marković u pismu upućenom Stankoviću.

Šoškić svojim ne postupanjem dodaje Marković, prikriva napad na novinara Otaševića. - Te stoga od vas tražim ikao urednik Dana i kao predsjednik Komisije za novinare da hitno reagujete i u skladu sa svojim ovlašćenjima suspendujete Miloša Šoškića do okončanja disciplinskog postupka. Takođe, od vas očekujemo da date nalog da se ispita i moguća krivična odgovornost pomenutog tužioca - naveo je Marković.

Portal Analitika