Još sjutra sunčano a onda promjena vremena

U Crnoj Gori će danas i sjutra biti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom temperaturom do 15 stepeni, dok nas u petak očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina.
Još sjutra sunčano a onda promjena vremena
Portal AnalitikaIzvor

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, sa najvišom dnevnom temperaturom do 15 stepeni, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Prijepodne na sjeveru magla ili povećana niska oblačnost.

Vjetar sjeverni i sjeveroistočni, umjeren do jak, sredinom dana ili poslijepodne u većini kontinentalnih predjela će znatno oslabiti ili prestati.

Jutarnja temperatura vazduha od minus sedam do šest, najviša dnevna od minus jedan do 15 stepeni.

Četvrtak:

vp-cet

Pretežno sunčano. U južnim i centralnim predjelima u drugom dijelu dana postepeno povećanje oblačnosti, a tokom noći na primorju je ponegdje moguća i slaba kiša. Na sjeveru, ujutru ili prijepodne umjeren do jak mraz, a po kotlinama magla ili povećana niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, prijepodne na krajnjem jugoistoku umjeren do pojačan sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od -10 do 5, najviša dnevna od 4 do 16 stepeni.

Podgorica: Pretežno sunčano, poslijepodne ili krajem dana postepeno povećanje oblačnosti. Vjetar uglavnom slab i promjenljiv. Jutarnja temperatura vazduha oko 1, najviša dnevna do 13 stepeni.

Petak:

vp-pet

U južnim i centralnim predjelima pretežno oblačno, povremeno sa slabom do umjerenom kišom, ponegdje moguće i grmljavinom. Više padavina u drugom dijelu dana i tokom noći. Na sjeveru, promjenljivo oblačno, poslijepodne i tokom noći sa slabom kišom. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od -5 do 10, najviša dnevna od 5 do 15 stepeni.

Podgorica: Pretežno oblačno, povremeno kiša, naročito u drugom dijelu dana i tokom noći. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha oko 7, najviša dnevna do 12 stepeni.

Prema prognozi Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u subotu se očekuje oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Jutarnja vjetar veoma slab, jutarnja temperatura vazduha od 1 do 7, a maksimalna dnevna 13 stepeni. 

Kako prognoziraju iz ovog zavoda u nedjelju se očekuje razvedravanje i prestanak padavina.

Portal Analitika