Društvo

DPNCG: Otašević da nam se obrati za pomoć, Tužilaštvo i policija da istraže napad

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) očekuje od Uprave policije i Državnog tužilaštva da istraže napad i prijetnje novinaru lista “Dan” Vladimiru Otaševiću, posebno zbog informacija da su njihovi akteri bili službenici te dvije državne institucije.
DPNCG: Otašević da nam se obrati za pomoć, Tužilaštvo i policija da istraže napad
Portal AnalitikaIzvor

„Od Državnog tužilaštva tražimo da obavjesti javnost o tome da li je tužilac Milioš Šoškić saslušan u vezi događaja i kako se izjasnio, te zašto nije reagovao kada je novinar napadnut“, istakli su iz DPNCG.

Oni su kazali da sumnjaju u spremnost Uprave policije da se istraže napadi i procesuiraju napadači na njihove kolege, jer, podsjetili su, navedeni slučaj nije prvi da je neko od policijskih službenika navodno umiješan u napad na novinara.

„Obaveza države da garantuje uslove za rad novinarima, podrazumjeva i obavezu javnih službenika da se ponašaju u skladu sa tim. Kao što možemo i ovaj put vidjeti u slučaju novinara “Dana”, to na žalost nije slučaj. Procesuiranje i oštre kazne za napadače na novinare uvjeriće nas da UP i Državno tužilaštvo nijesu institucionalno iz onih koji nasrću na novinare“, kazali su iz DPNCG.

Na kraju saopštenja poručili su kolegi Otaševiću da su spremni da mu pruže pravnu podršku i pozvali ga da im se obrati.

Portal Analitika