Društvo

Nuhodžić: Nema ništa važnije od toga da naša djeca odrastaju sigurno i bezbrižno

Uz podršku roditelja, nastavnika, zajednice, civilnog sektora i medija, Policija će još bolje i kvalitetnije obavljati svoj posao, jer nema ništa važnije od toga da naša djeca odrastaju sigurno i bezbrižno. Nema i ne smije da bude! - saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.  nakon potpisivanja Protokola o sradnji na programu ''Bezbjednost djece''.
Nuhodžić: Nema ništa važnije od toga da naša djeca odrastaju sigurno i bezbrižno
Portal AnalitikaIzvor

Na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, danas su MUP, Ministarstvo prosvjete i Uprava policije potpisali Protokol o saradnji na programu „Bezbjednost djece“, na osnovu koga će policijski službenici držati predavanja u školama o bezbjednosti u saobraćaju, vršnjačkom nasilju, prevenciji i zaštiti od droga i alkohola, bezbjednom korišćenju interneta i društvenih mreža, prevenciji i zaštiti od trgovine ljudima, zaštiti od prirodnih nepogoda i maloljetničkoj delikvenciji.

“Djeca imaju pravo na sigurnost, pravo da budu zaštićena od svih oblika nasilja, a dužnost je, ne samo MUP i Uprava policije, već društva u cjelini, da djeci omogućimo bezbrižno djetinjstvo i bezbjedno odrastanje. To je naša zajednička odgovornost i naša najvažnija obaveza!“, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić. 

Nuhodžić je dodao da svi zajedno moraju raditi mnogo više na prevenciji i edukaciji. 

''Upravo je to razlog zašto sam inicirao ovaj program - da policijski službenici, zajedno sa školama i roditeljima, rade na unapređenju bezbjednosti djece. Ono što je posebno važno – učićemo djecu od najranijeg uzrasta da je svaki oblik nasilja neprihvatljiv, da se na nasilje ne odgovara nasiljem'', istakao je Nuhodžić.

Kako je dalje naveo ništa važnije ne smije biti od sigurnog i bezbrižnog odrastanja naše djece.

“Uz podršku roditelja, nastavnika, zajednice, civilnog sektora i medija, Policija će još bolje i kvalitetnije obavljati svoj posao, jer nema ništa važnije od toga da naša djeca odrastaju sigurno i bezbrižno. Nema i ne smije da bude! Naš zajednički cilj je da sva djeca budu bezbrižna, u školi, na ulici, na igralištu, da imaju zdravo djetinjstvo i da se druže u sigurnom okruženju. Ujedinićemo snage kako bi zaštitili mlade od svake potencijalne opasnosti. Pokazaćemo da kao društvo možemo da mijenjamo stvari za bolju budućnost naše djece.“, zaklučuje Nuhodžić

 

Portal Analitika