Društvo

Opština Bar opredijelila 40.000 eura za adaptaciju sportske sale u Gimnaziji

Opština Bar i Ministarstvo prosvjete potpisali su Memorandum o saradnji na realizaciji projekta “Rekonstrukcija školske sportske sale srednjih škola u Baru-Gimnazije “Niko Rolović” i Ekonomsko-ugostiteljske škole, opština Bar”.
Opština Bar opredijelila 40.000 eura za adaptaciju sportske sale u Gimnaziji
Portal AnalitikaIzvor

Projekat je vrijedan cca 110.000 eura a potpisanim memorandumom predviđeno je da Opština Bar sufinansira njegovu realizaciju u iznosu od 40.000,00 eura.

„Na ovaj način, Opština Bar daje doprinos obnovi školske infrastrukture i podizanju nivoa kvaliteta obrazovanja na teritoriji barske opštine, u saradnji sa nadležnim državnim organima.

Pored toga, na predlog predsjednika Raičevića postignut je dogovor da se adaptirana sala ustupi na besplatno korišćenje sportskim organizacijama koje okupljaju djecu mlađeg uzrasta koja učestvuju u sistemu takmičenja u određenim granama sporta, sa kojima Opština ostvaruje saradnju kroz razne projekte. Timeće značajno biti unaprijeđen razvoj sportskih aktivnosti i stvoreni uslovi za besplatno bavljenje sportom naših najmlađih sugrađana“, saopšteno je iz Opštine Bar.

Ovom prilikom najavljena je i realizacija još jednogvažnog infrastrukturnog projekta, izgradnje školske sportske sale u OŠ „Mrkojevići“ u Pečuricama, koji zajedno sprovode Ministarstvo prosvjete i Opština Bar, na inicijativu našeg udruženja iseljenika-Kulturnog centra „Rumija“ iz Čikaga. Opština je za ovu namjenu Budžetom za 2020. godinu opredijelila sredstva u iznosu od 150.000 eura.

„Opština Bar će jednako odgovorno i posvećeno kao i do sada, sprovoditi aktivnosti usmjerene na poboljšanju uslova za sticanje znanja i razvoja mladih, jer je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost“, poručuju iz te lokalne samouprave.

Portal Analitika