Društvo

Njemačka donirala vrijednu opremu Upravi policije

Uprava policije (UP) je od njemačkih kolega dobila vrijednu donaciju što će poseban značaj imati za graničnu i specijalnu policiju i doprinijeti ukupnom snaženju kapaciteta u suzbijanju prekograničnog kriminala i drugih nezakonitih radnji, saopšteno je iuz Uprave policije (UP).
Njemačka donirala vrijednu opremu Upravi policije
Portal AnalitikaIzvor

Direktor UP Veselin Veljović kazao je na današnjem sastanku sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber da je partnerstvo i saradnja crnogorske i njemačke policije, u borbi protiv organizovanog kriminala i zaštite bezbjednosti granica, na visokom nivou.

„Intenzivna i obimna saradnja crnogorske i njemačke policije u konkretnim projektima bilježi značajne rezultate“, naglasio je ambasador Veber.

Predmet današnje donacije su bila vozila za potrebe Sektora specijalne policije, dok je Sektoru granične policije doniran patrolni čamac za nadzor granice na Jadranskom moru, skuter za nadzor granice na rijeci Bojani, 10 kros motocikala i 4 prikolice za nadzor kopnene granice, kao i 10 ručnih termovizijskih kamera za detekciju nezakonitih migracija i prekograničnog kriminala.

"Vrijednost ukupne donacije je 750.000 eura u neto iznosu", kazali su iz UP.

 

Portal Analitika