Svijet

ISPRAVLJEN NETAČNI TEKST

Tramp revoltiran Makronovim riječima

Ovaj tekst je demanti, ispravka netačnih navoda - naslov i tekst su promijenjeni, odgovaraju činjenicama i prezentirani su na način da se uoči da je izvršena ispravka prethodno netačnih navoda.

Tramp revoltiran Makronovim riječima Foto: Foto: Tanjug/AP
Portal AnalitikaIzvor

U tekstu koji je Portal Analitika objavio 3. decembra 2019. naslov "Tramp: Makronove riječi o NATO-u su odvratne" je izvučen iz konteksta, zbog čega je naslov djelovao atraktivnije.

ORIGINALNI TEKST OBJAVLJEN NA PORTALU ANALITIKA

Tramp: Makronove riječi o NATO-u su odvratne

Američki predsjednik Donald Tramp uputio je nekoliko kritičkih riječi prilikom dolaska na samit NATO-a u Velikoj Britaniji.

Tramp je izjavio da su riječi francuskog predsjednika Emanuela Makrona o „samrti“ NATO-a odvratne.

„To je veoma odvratna izjava, praktično upućena na račun 28 zemalja“, rekao je Tramp, nazvavši Makronovu izjavu neučtivom i uvredljivom.

„Imam dobar odnos sa Makronom, ali on nekada kaže stvari koje ne bi trebalo“, rekao je Tramp.

„Mi pomažemo Evropi. To je veoma opasna izjava za njih (Francusku)“, ocijenio je američki predsjednik.

Makron ima algoritam za preuzimanje kontrole u Evropi

Američki predsjednik je stigao u London na dvodnevni samit NATO-a koji obilježava 70. godišnjicu postojanja Alijanse. On je prethodno više puta kritikovao nedostatak ravnopravne „podjele tereta“ od strane evropskih članica NATO-a.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron prošlog mjeseca je u intervjuu za „Ekonomist“ izjavio da je NATO „na samrti“ i doveo u pitanje sposobnost Alijanse da garantuje svoju kolektivnu odbranu.

Portal Analitika