Zabava

Misica tuži takmičenje jer je diskriminišu kao majku i razvedenu ženu

Bivša mis Ukrajine, koja je isključena iz takmičenja za izbor mis svijeta jer je majka i jer je razvedena, saopštila je da je zbog diskriminacije u Londonu tužila organizatore svjetskog takmičenja u ljepoti.
Misica tuži takmičenje jer je diskriminišu kao majku i razvedenu ženu
Portal AnalitikaIzvor

“Zahtijevam promjenu pravila za izbor mis svijeta”, objavila je Veronika Didušenko (24) pošto je pokrenula kampanju na društvenim mrežama #righttobeamother“ (“pravo na majčinstvo“).

“Razlog što mi nije dozvoljeno da učestvujem u izboru za ‘mis svijeta’ poslije pobjede za ‘mis Ukrajine’ 2018. godine bio je taj što sam bila udata i imala dijete”, izjavila je Veronika Didušenko, majka petogodišnjeg dječaka.

Ona kaže da je, prema britanskom zakonu, “politika učešća na takmičenju za ‘mis svijeta’ diskriminatorna po više osnova, uključujući bračni status, trudnoću i materinstvo”.

veronika-didusenko-1000x555

Prema pravilima takmičenja za izbor mis svijeta, učesnice ne smiju da budu udate i ne smiju da imaju djecu. Veronika Didušenko je iz tih razloga već bila diskvalifikovana iz takmičenja za mis Ukrajine.

“Ne želim da mi daju krunu pobjednice. Željela bih da vidim da izbor za mis svijeta i druga međunarodna takmičenja ljepote, koja su izgleda zaglavila u srednjem vijeku, ukinu sva ograničenja kako bi postala istinski reprezentativna za sve žene”, poručila je ona na Instagramu.

Organizatori takmičenja za mis svijeta nisu još odgovorili na njene ocjene. Finale takmičenja za izbor mis svijeta održava se u Londonu 14. decembra.

Portal Analitika