Društvo

Vrhovni sud potvrdio da je Aleksandar Mirković smijenjen nezakonito

Presudom Vrhovnog suda Crne Gore odbijena je revizija RTCG protiv presude Višeg suda u Podgorici u predmetu Aleksandra Mirkovića, a povodom njegovog nezakonitog razrješenja sa pozicije urednika Prvog programa Javnog servisa, saopšteno je Portalu Analitika iz advokatske kancelarije Rodić.
Vrhovni sud potvrdio da je Aleksandar Mirković smijenjen nezakonito
Portal AnalitikaIzvor

U presudi Vrhovnog suda, u koju je Portal Analitika imao uvid, se odbija kao neosnovana revizija RTCG izjavljena protiv presude Višeg suda i potvrđuje presuda Osnovnog suda od 25. aprila ove godine, ispravljena rješenjem Višeg suda 31. maja iste godine.

Podsjetimo, presudom Osnovnog suda se poništavaju odluka v.d. direktora Javnog servisa o razrješenju urednika Prvog programa TVCG iz jula 2018., kao i odluka RTVCG od 13. avgusta 2018. kao nezakonite. 

”Nijednog trenutka nijesam sumnjao u ishod ovog procesa. I sa ove kratke vremenske distance lako je zaključiti da sam svoj posao radio časno, profesionalno i u interesu javnosti. Sa druge strane sve sudske instance i to Osnovni i Viši sud u Podgorici, kao i Vrhovni sud Crne Gore, potvrdili su da sam nezakonito razriješen.”, istakao je Aleksandar Mirković u izjavi za Portal Analitika. 
 

Portal Analitika