Politika

Marković sjutra na sastanku o klimatskim promjenama u Madridu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković učestvovaće u ponedjeljak u Madridu na sastanku šefova država ili vlada koji se održava u sklopu XXV Konferencije COP25 Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o promjeni klime.
Marković sjutra na sastanku o klimatskim promjenama u Madridu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je najavljeno iz Vlade, Marković će se obratiti učesnicima Konferencije, koju otvaraju generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš i predsjednik Vlade Španije Pedro Sančez.

Na konferenciji učestvuje 36 predsjednika država ili Vlada, kao i najviši zvaničnici Evropske unije – predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen i potpredsjednik Evropske komisije i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel.

“Konferencija u Madridu biće prilika za dalju afirmaciju politika Crne Gore u oblasti životne sredine i klimatskih promjena posebno imajući u vidu da je naša zemlja prije godinu otvorila Pregovaračko poglavlje 27, kao i za bilateralne susrete predsjednika Vlade Duška Markovića”, navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika