Rukomet

Utisci nakon meča: Važna pobjeda, ne ponavljati greške

Selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Per Johanson kazao je da je zadovoljan nakon ubjedljive pobjede koju je naša selekcija ostvarila protiv Kazahstana.
Utisci nakon meča: Važna pobjeda, ne ponavljati greške
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, Lavice su ubjedljivo i s lakoćom jutros savladale selekciju Kazahstana, u drugoj utakmici C grupe Svjetskog prvenstva u Japanu.

>>> Lavice pobijedile i Kazahstan <<<

To je drugi trijumf naše selekcije, nakon što je na startu slavila protiv Senegala 29:25 (14:15).

Izabranice selektora Pera Johansona ni u drugom meču na šampionatu nijesu bile na najvišem nivou, ali su na kraju ostvarile ubjedljivu pobjedu i napravile lijepu uvertiru za ono što ih očekuje u nastavku prvenstva. Slijedi dan pauze, a potom prvi od tri meča odluke za plasman u glavnu rundu – protivnik će biti Mađarska.

"Zadovljan sam zbog ubjedljive pobjede i što su sve igračice dobile priliku. Naravno morali smo da ranije prelomimo meč u svoju korist. Kazahstan ima specifičan način igre i bili su težak protivnik do samog finiša, kada smo pokazali bolji karakter. Dobro je što smo odmorili nekoliko igračica i sada se okrećemo narednih mečevima", kazao je selektor Per Johanson.

''Lavice'' su tokom cijelog meča bile su u vođstvu, ali su greškama dozvoljavale rivalu da zaostatak smanji na gol.

Tek u finišu slomile su otpor protivnika i stekle dvocifrenu prednost.

"I protiv Kazahstana je kao i protiv Senegala bilo teže nego što smo očekivale. Zadovoljna sam što smo izvukle maksimum i upisale drugu pobjedu, ali se nadam da nam se greške neće ponavljati, jer je sada svaki naredni protivnik ozbiljniji. Pokazale smo karakter i kada nam nije išlo, slijedi nam dan odmora, a onda mečevi u kojima želima da pokažemo zbog čega smo u Japanu i što želimo", kazala je golmanka Marta Batinović.

Najefikasnija u našoj selekciji, koja je igrala bez Katarine Bulatović i Marine Rajčić, bila je Jovanka Radičević sa devet, dok su po četiri gola postigle Majda Mehmedović, Đurđina Jauković i Jelena Despotović.

"Važna pobjeda za nas, ali i mene jer sam debitovala na velikim takmičenjima. Bilo je dosta dobrih stvari, nažalost i onih koje ne smiju da nam se ponavljaju. Trudićemo se da to ispravimo u narednim mečevima, jer nas očekuju značajno teži rivali", kazala je krilo Dijana Mugoša.

U selekciji Kazahstana najbolja je bila Irina Aleksandrova sa pet golova.

"Srećne smo zbog pobjede i konačnog rezultata. Nije bilo onako kako smo zamislile jer je bilo grešaka, ali sigurna sam da ćemo ih ispraviti. S nestpljenjem očekujemo mečeve koji su pred nama, odradićemo analizu kao i za prethodne i spremiti se na najbolji način", kazala je golmanka Ljubica Nenezić.

Crna Gora će u trećem kolu, u utorak u sedam sati, igrati sa Mađarskom.

Portal Analitika