Politika

Đukanović jednoglasno izabran za predsjednika DPS-a

Delegati osmog Kongresa Demokratske partije su na osmom Kongresu DPS-a za predsjednika stranke izabrali dosadašnjeg lidera partije Mila Đukanovića, a za zamjenika Duška Markovića, koji je i do sada obavljao tu partijsku funkciju.
Đukanović jednoglasno izabran za predsjednika DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

U radnom dijelu Kongresa učestvovalo je 598 delegata, a nakon prebrojavanja glasova utvrđeno je da su za Đukanovića dva listića bila nevažeća, dok su za Markovića dva bila nevažeća i dva protiv. Đukanović i Marković bili su jedini kandidati za te partijske funkcije.

Đukanović i Marković su bili jedini kandidati za te funkcije.

Kongres je birao i Glavni odbor DPS-a.

Na najvišem partijskom skupu izabran je Glavni odbor od 146 člana, Statutarna komisija i Nadzorni odbor.

U svečanom dijelu  predsjednik DPS-a, Milo Đukanović,  obraćajući se delegatima i gostima Kongresa, istakao je da je DPS snaga koja je osmišljeno i istrajno mijenjala Crnu Goru i to uvijek na bolje.

“Slijedili smo beskompromisno svoju jasnu viziju u koju su utkani svi najvažniji nacionalni interesi Crne Gore. Od očuvanja mira, stabilnosti i multietničkog sklada, preko obnove nezavisnosti, do ekonomskog i demokratskog razvoja i integracije u evropski i evroatlantski sistem vrijednosti. Odvažno, bez uzmaka pred brojnim objektivnim preprekama. Od naslijeđene zaostalosti u odnosu na razvijeno evropsko okruženje, uključujući i nedostatne kapacitete, preko, opet naslijeđene i iznova ostrašćene podijeljenosti društva, zaključno sa nepovjerenjem i nerazumijevanjem od strane nekih od važnih međunarodnih političkih centara moći. Nepovjerenjem u stanje balkanske stabilnosti, ili u opravdanost težnji najmanje balkanske države, svejedno. Zato je taj 30 godina kontinuirani politički proces, taj podvižnički poduhvat, najtačnije zvati emancipacijom crnogorskog društva”, istakao je Đukanović danas.

Portal Analitika