Društvo

DOBROTA: Kako su dvije gole žene ušle u sobu i fotografisale se sa osuđenikom?

Preduzimaju se radnje kako bi se utvrdilo da li u postupanju bilo kog lica ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – kratko je saopšteno Pobjedi iz ovog tužilaštva.
DOBROTA: Kako su dvije gole žene ušle u sobu i fotografisale se sa osuđenikom?
PobjedaIzvor

Kotorsko tužilaštvo još istražuje slučaj osuđenika P. Đ. koji se u Psihijatrijskoj bolnici u Dobroti, gdje je na liječenju, fotografisao sa dvije gole žene – od kojih je jedna bila potpuno naga, a druga djelimično.

- Predmet je formiran povodom navedenog događaja u Specijalnoj bolnici u Kotoru i u fazi je izviđaja. Preduzimaju se radnje kako bi se utvrdilo da li u postupanju bilo kog lica ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – kratko je saopšteno Pobjedi iz ovog tužilaštva.

Pobjeda je ranije objavila da je uprava bolnice pokrenula disciplinske postupke protiv smjenskog osoblja Sudskog odjeljenja te ustanove, kao i postupak raskida ugovora sa privatnom firmom "Vector security system" koja je bila angažovana za poslove obezbjeđenja na tom odjeljenju.

Osuđenik/pacijent P. Đ. početkom novembra na svom Fejsbuk profilu objavio je fotografiju iz bolničke sobe na kojoj je on sa jednom obnaženom i drugom djelimično obnaženom djevojkom koja je bila u uniformi zdravstvenog radnika.

Do danas nije jasno kako su se dvije žene našle u zatvorenom dijelu bolnice, koji je, uz to, pod 24-satnim nadzorom, kako službenika obezbjeđenja, tako i medicinskog osoblja.

Na Sudskom odjeljenju hospitalizovani su takozvani sudski (forenzički) pacijenti, počinioci najtežih krivičnih djela, zbog čega su oni pod drugačijim sistemom nadzora u odnosu na ostale kategorije pacijenata ove bolnice.

To, kako je Pobjedi ranije objašnjeno, podrazumijeva 24-časovni video-nadzor odjeljenja, restriktivni režim posjeta pacijentima uz evidenciju svih posjeta u knjizi koju vodi firma koja je angažovana za obezbjeđenje.

U bolničku jedinicu, koja bi prema propisima trebalo da je strogo čuvana, osim sa glavnog ulaza može se ući i sa druge strane, odnosno iz kuhinje, i taj prilaz je, takođe, pod video-nadzorom, dok su svi prozori zaštićeni rešetkama.

U dosadašnjem postupku, kako je Pobjeda ranije objavila, utvrđeno je da djevojke na spornoj fotografiji nijesu zaposlene u bolnici i da nijesu ni pacijentkinje bolnice, što upućuje na zaključak da su jedino mogle biti u posjeti.

Portal Analitika