Politika

Danas Kongres DPS-a, jedini kandidat za predsjednika Đukanović

Osmi Kongres Demokratske partije socijalista biće održan danas u 11 sati a na njemu bi trebalo da za predsjednika stranke ponovo bude izabran Milo Đukanović a za zamjenika Duško Marković.
Danas Kongres DPS-a, jedini kandidat za predsjednika Đukanović
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je jedini kandidat za tu funkciju, a Duško Marković za zamjenika predsjednika vladajuće partije.

Pored toga Kongres će izabrati Glavni odbor od 146 člana, Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor.

“Svečanom dijelu ovog kongresa prisustvovaće oko 3000 osoba, naši članovi iz čitave Crne Gore kao i gosti iz zemlje i inostranstva. Skupu će prisustvovati predstavnici diplomatskog kora, kao i veliki broj domaćih i međunarodnih delegacija iz političkih partija i organizacija. Osmi kongres je najveći partijski skup ovog formata u istoriji naše partije. Pored predstavnika diplomatskog kora, gostiju i naših članova, koji će prisustvovati svečanom dijelu, u radnom dijelu Kongresa učestvovaće 598 delegata koji će birati predsjednika i zamjenika predsjednika DPS-a”, saopštili su iz DPS-a.

https://portalanalitika.me/clanak/350495/obnova-cpc-investitori-centar-ekonomije-reforma-diplomatije-sefovi-oo-profesionalci

Glavni odbor stranke utvrdio je listu kandidata za Konkres na njoj je više od od polovine novih lica među kojima ima privrednika, ljekara, sportista, studenata.

Na listi nema bivših gradonačelnika Podgorice Slovoljuba Stijepovića i Miomira Mugoše koji su glavni akteri nekih od afera koji potresaju Crnu Goru. Na listi nema ni savjetnika Đukanovića Milana Roćena, koji se kako je objavila Pobjeda, odrekao mjesta u Glavnom odboru u korist mladih, ali ni bivšeg predsjednika Filipa Vujanovića, guvernera Radoja Žugića.

https://portalanalitika.me/clanak/349894/dukanovic-jednoglasno-i-bez-alternative-polovina-novih-lica

DPS je na vlasti u Crnoj Gori od uvođenja višepartijskog sistema, samog osnivanja DPS-a ili preimenovanja Saveza komunista 1990. godine, a Milo Đukanović njen predsjednik već 21 godinu od 1998. godine, od rascjepa u vladajućoj stranci, kada je dotadašnji predsjednik Momir Bulatović formirao Socijalističku narodnu partiju.

Portal Analitika