Crna hronika

Produžen pritvor Lalatoviću, Vuletića ubio iz koristoljublja

Apelacioni sud produžio je pritvor dvadesetogodišnjem Nikšićaninu Vuku Lalatoviću zbog sumnje da je u avgustu ubio sugrađanina Ranka Vuletića (56), piše Pobjeda.
Foto: RTCG
Foto: RTCG
Nova PobjedaIzvor

Lalatović se naredbom o sprovođenju istrage tereti da je počinio krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

U obrazloženju suda se navodi da je Lalatović osumnjičen da je 1. avgusta oko 10 sati u Nikšiću iz koristoljublja ubio Vuletića.

"Sumnja se da je radi ostvarivanja koristoljubljivog cilja - nagrade od sada nepoznate osobe za ubistvo, dogovorio da se sretne sa R.V. kojeg nije poznavao, dogovorio da se sretnu i prošetaju. Tada je iznenada izvadio pištolj 'CZ' kalibra 7,65 milimetara i u pravcu R. V. ispalio više projektila", piše u obrazloženju Apelacionog suda.

Osnovana sumnja da je Lalatović počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret proizilazi iz potvrde o privremeno oduzetim stvarima, a prije svega pištolja iz kojeg je pucano.

"Vještačenjem pištolja utvrđeno je da je iz njega ispaljeno šest metaka. Takođe, osnovana sumnja proizilazi i sa izuzetih video snimaka obližnjih kamera", navodi se u obrazloženju.

Ranko Vuletić ubijen je u pucnjavi koja se u avgustu dogodila u Njegoševoj ulici u blizini kružnog toka.

Odmah nakon pucnjave, policija je došla do operativnih saznanja da je pištolj potegao Lalatović, koji se nakon incidenta udaljio, ali brzom intervencijom osumnjičenom su stavljene lisice na ruke.
 

Portal Analitika