Politika

Ambasadori izrazili žaljenje zbog kršenja profesionalnih pravila

Predsjednik Vlade Duško Marković i ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović obavili su danas razgovor sa ambasadorima Miodragom Vlahovićem, Nebojšom Kaluđerovićem i Željkom Perovićem, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.
Ambasadori izrazili žaljenje zbog kršenja profesionalnih pravila
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju se navodi da su se ambasadori saglasili sa stavovima premijera Markovića i ministra Darmanovića da njihova reakcija nije bila u skladu sa standardima i dobrom praksom u vršenju diplomatske dužnosti.

Iz ministarstva su istakli da su ambasadori Vlahović, Kaluđerović i Perović izrazili žaljenje zbog, prema njihovim riječima, kršenja profesionalnih pravila i pogrešne procjene u vezi sa njihovim javnim istupanjem.

"Zauzet je stav da se propusti ovakvog karaktera ubuduće ne mogu tolerisati. Ministarstvo vanjskih poslova će u ovom slučaju postupiti u skladu sa Zakonom o vanjskim poslovima i pravilima službe", zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, ambasadori Crne Gore Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović platili su kaznu Mirni Nikčević, koja joj je izrečena zbog vrijeđanja vjernika Mitropolije crnogorske-primorske.

Sutkinja podgoričkog Suda za prekršaje Sonja Pepeljak donijela je rješenje kojim se Nikčević nalaže da plati novčanu kaznu od 600 eura zbog vrijeđanja vjernika koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Portal Analitika