Crna hronika

Švajcarska Hrvatskoj isporučila crnogorskog narkobosa

Hrvatskoj je danas iz Švajcarske izručen poznati crnogorski narkobos Majkl Doković (60), odnosno Iljmija Frljučkić, gdje će mu se suditi kao vođi grupe dilera koji su uhapšeni u velikoj međunarodnoj akciji Familia.
Švajcarska Hrvatskoj isporučila crnogorskog narkobosa
Večernji listIzvor

Uhapšen je u maju ove godine u Bazelu nakon pokušaja krijumčarenja 603 kilograma kokaina vrijednog 18 miliona eura iz Urugvaja u Švajarsku, a sada je završio u zagrebačkom zatvoru gdje će čekati suđenje.

Osim njega, ranije tokom oktobra i novembra, izručena su i dvojica saučesnika, državljanin Češke (47) i državljanin Hrvatske (36).

Inače, policijska akcija Familia, koju su inicirali hrvatski PNUSKOK I USKOK, protekle dvije godine vođena je na tri kontinenta te je rezultirala zapljenom tone kokaina, dva miliona eura u gotovini, milion eura u luksuznoj robi, a uhapšeno je i 16 osoba, među kojima su i dva visoko rangirana pripadnika balkanskih narkokartela.

U maju je policija zaplijenila 603 kilograma kokaina u Švajcarskoj, kada je uhapšen i Majkl Doković, poznat po nadimcima Majk ili Majkl. Rođen je kao Iljmija Frljučkić u Podgorici, a otad je koristio razna imena.

On je jedno vrijeme, pod lažnim identitetima, živio u vili u zagrebačkim Šestinama.

Portal Analitika