Svijet

Raste broj žrtava: U Albaniji poginulo 47 ljudi, više od 650 povrijeđeno

U Albaniji je, tri dana nakon razornog zemljotresa, potvrđeno da je poginulo 47 osoba, dok je više od 650 povrijeđeno od kojih su neki u kritičnom stanju.
Raste broj žrtava: U Albaniji poginulo 47 ljudi, više od 650 povrijeđeno
MinaIzvor

Albanija bi danas i sjutra trebalo da proslavi 107. godišnjicu Deklaracije nezavisnosti i 75. godišnjicu oslobođenja, ali ovaj jubilej neće biti obilježen na način kako je to bilo predviđeno.

Dan nakon zemljotresa, premjer Edi Rama je rekao da 28. i 29. novembar ove godine ne može biti praznik, već dan nacionalne solidarnosti.

“Dva najvažnija kalendarska dana, 28-29, ne mogu biti praznici i imati svečani sadržaj, kojima bi se odvratila pažnja od aktuelne situacije”, rekao je Rama i naveo da ta dva dana treba da budu dani nacionalne solidarnosti, uz poštovanje prošlosti i doprinosom svih koji mogu da pomognu ugroženima.

Predsednik države, Iljir Meta, je otkazao prijem koji je bio predviđen povodom Dana nezavisnosti, a njegovi saradnici su rekli da u ovim teškim trenucima on želi da bude blizu povrijeđenih i članova porodice koji su izgubili svoje voljene.

Portal Analitika