Abiznis

Pozitivno mišljenje na finansijsku reviziju Demokratske srpske stranke

Državna revizorska institucija je izvršila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i reviziju pravilnosti Demokratske srpske stranke  za 2018. godinu.
Pozitivno mišljenje na finansijsku reviziju Demokratske srpske stranke
Portal AnalitikaIzvor

Na bazi sprovedene revizije, utvrđenog činjeničnog stanja i Izjašnjenja subjekta revizije na Preliminarni izvještaj DRI, nadležni Kolegijum u sastavu senator DRI  Nikola Kovačević, rukovodilac Kolegijuma i senator  DRI dr Branislav Radulović, član Kolegijuma, izražava pozitivno mišljenje na finansijsku reviziju i pozitivno mišljenje na reviziju pravilnosti sa skretanjem pažnje na navedeno u Izvještaju pod tačkom 3.5.1.2- Potraživanja, 3.5.2.1- Prihodi i tačkom 3.5.2.2 -  Troškovi  goriva i reprezentacije.

Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja Demokratske srpske stranke  za 2018. godinu izvršena je kontrola realizacije preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Demokratske srpske stranke  za 2017. godinu.

Revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja Demokratske srpske stranke  za 2018. godinu utvrđeno je da je subjekt revizije realizovao preporuku koja se odnosi na pravdanje svih troškova adekvatnom i potpunom dokumentacijom, dok preporuka vezano za dodatno dokumentovanje troškova upotrebe sopstvenog vozila u službene svrhe fiskalnim računima o potrošnji goriva nije realizovana.

Portal Analitika