Podgorica

Završava se pristupna saobraćajnica “Bemax Areni”

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i izvršni direktor kompanije “Bemax” Veselin Kovačević obišli su danas završne radove na igradnji pristupne saobraćajnice “Bemax Areni” i tom prilikom izrazili zadovoljstvo kvalitetom i tempom izvedenih radova.
Završava se pristupna saobraćajnica “Bemax Areni”
Portal AnalitikaIzvor

„Danas smo na gradilištu buduće saobraćajnice koja će povezati plato između Hotela „Podgorica“ i otvorenog bazena u okviru SC „Morača“ sa Bemax Arenom, nekada malom salom Sportskog centra. To je obaveza koja je preostala, nakon što smo, uoči 21. maja, svečano otvorili taj velelepni sportski objekat, a što je bio rezultat rada sa Košarkaškim savezom Crne Gore i kompanijom „Bemax“. I ova saobraćajnica, konkretno, je donacija KSCG i opet imamo zadovoljstvo što za partnera, u smislu izvođenja radova imamo kompaniju Bemax, istakao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković.

2

„Naizgled mala, ona je vrlo važna jer omogućava servisiranje tog objekta koji ima značajan kapacitet u smislu dostupnosti za različita vozila, mogućnost evakuacije većeg broja ljudi. Na ovaj način mi otvaramo i plato iznad rijeke Morače, đe ćemo na proljeće dobiti još tri terena za košarku i basket i na taj način u potpunosti zaokružiti priču o jednom modernom sportskom kompleksu, koji već danas imamo u samom srcu Podgorice“, istakao je gradonačelnik Vuković.

3

„Nakon što kompanija Bemax zavši radove na izgradnji ove veoma značajne saobraćajnice, čija vrijednost zbog kompleksnosti samog projekta prevazilazi 250.000 eura, nama ostaje da obložimo potporni zid u dužini od 80 metara, koji se trenutno radi prema rijeci Morači, moračlim oblutcima kako bi se taj dio saobraćajnice i ambijentralno ukliopio na liniji onoga što je vanjski izgled i Hotela Podgorica, kao jednog od najznačajnijih arhitektonskih obilježja glavnog grada i jednog dijela Bemax Arene. Treba reći i to da mi u Glavnom gradu imamo ambiciju, a nadam se da će se u perspektivi steći neophodni finansijski i drugi preduslovi, da sa platoa pored Arene izgradio pješački most da bi se povezao ovaj dio grada i sportski kompleks sa Starom varoši. Na taj način mi ćemo dobiti jednu novi promenadu kroz srce Stare varoši, vratiti život u taj dio grada, omogućiti i njegovu ekonomsku revitalizaciju i u tom smislu želim da kažem da Agencija za izgradnju i razvoj Podgoice vrijedno radi na projektu tog budćeg mosta i računamo da ćemo u narednih pola godine znati koja je najbolja lokacija, koliko će projekat koštati, a onda će u narednom periodu Podgorica dobiti još jedan most i još jedan novi simbol“, zaključio je gradonačelnik Vuković.

4

„Kompanija Bemax je prepoznala značaj i ovog projekta i kao društveno odgovorna kompanija izašla u susret i pristupila izvođenju radova, u saradnji sa Košarkaškim savezom Crne Gore. Radi se o saobraćajnici dužine 153,19 metara, sa dvije kolovozne trake širine po 2,75m i odgovarajućom rasvjetom i svom pratećom infratsrukturom. Radi se o naizgled maloj saobraćajnici, ali ona je za izvođenje veoma komplikovana, jer su se morale odraditi i potporne konstrukcije i u jednom veoma kratkom roku od ukupno 15 dana, ova će saobraćajnica biti izgrađena i puštena u upotrebu“, saopštio je direktor kompanije Bemax Veselin Kovačević.

Portal Analitika