Crna hronika

Podgorica: Terete više osoba za podmetanje požara

Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici su podnijete danas dvije krivične prijave protiv četiri osobe zbog sumnje da su izvršili krivična djela iz oblasti požara - saopšteno je na današnjoj konferenciji u Upravi policije povodom realizovanja akcije Koalicija koja je rezultirala rasvjetljavanjem više krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija.
Podgorica: Terete više osoba za podmetanje požara
Portal AnalitikaIzvor

Zbog paljenja dva automobila u Podgorici uhapšen je dvadesetjednogodišnji I.V. a krivična prijava je obuhvatila i V.Š. (22).

I.V. se takođe sumnjiči da je podmetnuo još tri požara na vozilima ali da je i bacio eksplozivnu napravu u dvorište kuće A-.Š.

Zatvorenik UIKS-a sumnjiči se za jedno podmetanje eksploziva, dok se za podmetanje požara na auto-placu u Podgorici tereti R.I.

"Jedno lice privedeno je i određeno mu je zadržavanje do 72 sata, tri ostala lica koja su obuhvaćena prijavom biće privedena na saslušanje", kazala je tužiteljka Mandić. 

Rukovodilac Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata Srđan Korać kazao je da su rasvijetlili devet tih krivičnih djela, od kojih je sedam počinjeno na teritoriji Podgorice.

On je dodao da sprovode aktivnosti na rasvjetljavanju podmetanja požara 31. oktobra 2010. godine u Budvi, kada je zapaljen audi Podgoričanina P. B, ali i da tragaju za osobom koja je  u Baru zapalila  "BMW" koji je u vlasništvo T. Ć. iz tog grada.

Portal Analitika