Društvo

Nuhodžić i Hrapović obišli Drač: Puna solidarnost Albaniji (VIDEO)

Ministri unutrašnjih poslova i zdravlja Crne Gore, Mevludin Nuhodžić i Kenan Hrapović, obišli su danas Drač, nakon razornog zemljotresa koji je rano jutros pogodio ovaj grad.
Foto: Screenshot Twitter
Foto: Screenshot Twitter
Portal AnalitikaIzvor

Nuhodžić je rekao da Crna Gora, kao komšija i prijatelj, iskazuje Albaniji punu solidarnost za sanaciju posljedica zemljotresa.

- Pamtimo razorni potres 15. aprila 1979. i tadašnju solidarnost cijele Jugoslavije i šire. Zato smo danas tu! - poručio je Nuhodžić.

„Ja sam tu da u ime Vlade Crne Gore, zajedno sa ministrom Hrapovićem, pošaljem pošaljem narodu Albanije da je Crna Gora kao dobar komšija i prijatelj spremna da iskaže punu solidarnost sa ovom situacijom u pruži pomoć u saniranju njenih posljedica“ – rekao je ministar Nuhodžić albanskom kolegi Sanderu Lješaju izrazivši saučešće porodicama postradalih.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore je podsjetio na razorni zemljotres koji je 15. aprila 1979. godine pogodio našu zemlju.

„Taj zemljtres je potvrdio i solidarnost građana bivše Jugoslavije, a i šire. Zato i mi danas želimo da vama iskažemo punu solidarnost i spremnost Vlade Crne Gore da učestvuje u saniranju posljedica“ – rekao je ministar Nuhodžić.

Ministar Lješaj zahvalio se našoj zemlji na ponuđenoj pomoći.

Nadležne službe Crne Gore i Republike Albanije u kontaktu su kako bi pomoć naše zemlje bila što prije upućena u područje pogođeno zemljotresom.

 

Portal Analitika