Kultura

Šest predstava na 16. Međunarodnom festivalu glumca – Nikšić 2019

16. „Međunarodni festival glumca – Nikšić 2019”, u organizaciji Nikšićkog pozorišta, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Nikšić,  biće održan u periodu od 28. novembra do 04. decembra. U zvaničnoj konkurenciji takmičiće se šest predstava, a na završnici Festivala, nakon dodjele nagrada i svečanog zatvaranja, u čast nagrađenih biće održan koncert učenika i profesora Muzičke škole „Dara Čokorilo” iz Nikšića.
Šest predstava na 16. Međunarodnom festivalu glumca – Nikšić 2019
Portal AnalitikaIzvor

Svečano otvaranje Festivala biće obilježeno dodjeljivanjem nagrade  „Veljko Mandić” za poseban doprinos pozorišnom stvaralaštvu. Dobitnik ovog prestižnog priznanja je pisac i dramaturg Božo Koprivica. Tu odluku donio je žiri u sastavu: Andro Martinović, Sonja Nikčević i Vojo Krivokapić.

Po odluci tima za selekciju, u sastavu: Vojo Krivokapić, predsjednik i članovi: Dragan B. Perović i Zoran Bulajić, na festivalskom repertoaru naći će se sledeće predstave: „ Kauboji” ( Teatar Exit, Zagreb), „Kozocid” (Gradsko pozorište, Podgorica), „I svaki put kao da je prvi” (Kruševačko pozorište i Art tema Beograd), „Smrt i djevojka” (Crnogorsko narodno pozorište), „Ay, Carmela” (Sarajevski ratni teatar), i  „Gospodska krv” (Nikšićko pozorište).

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 6 eura, dok set ulaznica košta 30 eura (dva poslednja naslova sa repertoara su gratis).
 

Portal Analitika