Društvo

Zemljotres izazvao uznemirenost građana, nije bilo većih posljedica

Jak zemljotres izazvao je uznemirenost građana, posebno na primorju i u graničnim opštinama. Prema prvim podacima kojima raspolaže Direktorat za vanredne situacije MUP-a, osim vidnog uznemirenja građana nije bilo većih posljedica.
Zemljotres izazvao uznemirenost građana, nije bilo većih posljedica
Portal AnalitikaIzvor

“Zabilježene su tri manje intervencije u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u opštinama Ulcinj i Tivat. Direktorat za vanredne situacije je u stalnoj komunikaciji sa kolegama iz Republike Albanije u cilju eventualnog slanja pomoći koja je uobičajena u ovakvim situacijama”, ističe se u saopštenju Direktorata za vanredne situacije MUP-a. 

Direktorat za vanredne situacije podsjeća građane da je u slučaju zemljotresa od ključnog značaja da ne dozvole da ih uhvati panika, da kada se zemljotres događa ostanu u kući, stanu, na radnom mjestu gdje su se zatekli i zauzmu odgovarajući položaj na najbezbjednijem mjestu. 

“Napuštanje objekta treba da izvrše tek nakon što prestane podrhtavanje i to smireni, bez panike, vodeći računa o stanju stepeništa ukoliko se nalaze u višespratnicama, te da se udalje na bezbjedno odstojanje od objekta. Takvim postupcima biće izbjegnute teže posljedice koje mogu nastati djelovanjem snažnih zemljotresa poput jutrošnjeg”, naglašavaju iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

 

Portal Analitika