Društvo

Darmanović pozvao ambasadore na razgovor zbog Mirne Nikčević

Ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović pozvani su na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova, nakon čega će ovaj resor donijeti odluku o daljim koracima, u skladu sa uobičajenom praksom i Zakonom o vanjskim poslovima.
Darmanović pozvao ambasadore na razgovor zbog Mirne Nikčević
Portal AnalitikaIzvor

„Ministarstvo vanjskih poslova nije, ni na koji način, u bilo kom trenutku, bilo upoznato sa stavovima trojice ambasadora iznesenim u njihovom zajedničkom javnom oglašavanju, niti su izrečeni stavovi bili predmet konsultacija u okviru MVP, što je suprotno dobroj praksi i svim poznatim uzusima svake ozbiljne, profesionalne i odgovorne diplomatije“, naveli su iz ovog ministarstva.

„Svi ambasadori i svi diplomate, a posebno oni najiskusniji i na najvažnijim mjestima i u MVP i u diplomatsko-konzularnoj mreži, moraju biti svjesni da ovaj poziv, i u profesionalnoj i u ličnoj ravni, podrazumijeva odgovornost, ozbiljnost i poštovanje države, svih njenih institucija, svih njenih politika i svih njenih građana, bez izuzetka.

Prostor za improvizacije, lične stavove i lične sudove na javnoj sceni, ako i kada ga ima, mora biti korišćen uz krajnju odgovornost i delikatnost, što je, u ovom slučaju, izostalo. Svako javno istupanje crnogorskih diplomata mora biti utemeljeno na osnovnom načelu zaštite interesa i ugleda države Crne Gore, njenih organa i institucija, ali i na vrijednostima njenog građanskog ustrojstva.

Povodom aktuelnog slučaja, ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović pozvani su na razgovor u MVP, nakon čega će Ministarstvo donijeti odluku o daljim koracima, u skladu sa uobičajenom praksom i Zakonom o vanjskim poslovima“, zaključeno je.

https://portalanalitika.me/clanak/351918/ambasadori-lako-je-kazniti-mirnu-nikcevic-a-tesko-trpjeti-nepostovanje

Portal Analitika