Crna hronika

Ulami će se ponovo suditi zbog ubistva Medina

Vladimiru Ulami ponovo će se suditi zbog optužbi da je učestvovao u ubistvu Petrovčanina Nemanju Medina, odlučilo je vijeće Apelacionog suda.
Ulami će se ponovo suditi zbog ubistva Medina
PobjedaIzvor

Ulami će se, kako je obrazloženo u odluci Apelacionog suda, suditi pred novim krivičnim vijećem. Prvostepenom presudom koja je izrečena u martu ove godine, Ulama je, uslijed nedostatka dokaza, bio oslobođen optužbi da je učestvovao u ubistvu Nemanje Medina.

- Apelacioni sud uvažava žalbe Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i punomoćnika porodice Medin i ukida presudu i predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje, ali pred potpuno izmijenjenim vijećem - navedeno je u odluci tog suda.

Apelacioni sud potvrdio je presudu Ulami za nedozvoljeno držanje oriužja i on je za to krivično djelo osuđen na šest mjeseci zatvora.

Podsjetimo, prvostepenu presudu izrekla je sutkinja Višeg suda Vesna Moštrokol.

Prema optužnici VDT-a, Medin je nestao 8. jula 2016, oko 17.30 sati, pošto je krenuo u pravcu Virpazara. Vozio je bijeli “megan koji je 12. jula pronađen zapaljen pored lokalnog puta Virpazar Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do.
 

Portal Analitika