Društvo

Mirna Nikčević: Jel' to treba da nas Crnogoraca nema?!

Bivša službenica Ministarstva vanjskih poslova Mirna Nikčević oglasila se na Fejsbuku povodom reakcija na odluku trojice ambasadora da joj plate prekršajnu kaznu.
Mirna Nikčević: Jel' to treba da nas Crnogoraca nema?!
Portal AnalitikaIzvor

„ET(N)IČKO ČIŠĆENJE. Jel“ to treba da nas nema?!Znači li to da ONI koji se zalažu za svoju državu, crkvu, jezik, istoriju, ne rade u skladu s državnom politikom?“, napisala je Nikčević na Fejsbuku.

Podsjetimo, premijer Duško Marković kazao je danas komentarišući slučaj Nikčević, da je reakcija  ambasadora neprimjerena. Takođe, crnogorski Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, ocijenio je nedopustivim gest trojice ambasadora.

U odbranu ambasadora stao je istoričar Novak Adžić koji je ustvrdio da je u pitanju moralni čin.

„Osjećam moralnu i istorijsko-političku potrebu da se, kao nezavisni i opozicioni intelektualac i, uslovno rečeno, političar, javno pobunim protiv bjesomučne medijske hajke protiv dvojice bivših crnogorskih ministara spoljnih poslova (Miodraga Vlahovića i Nebojše Kaluđerovića), koji su aktuelni ambasadori Crne Gore u Vatikanu (Vlahović) i SAD-u (Kaluđerović, na bilateralnoj osnovi), kao, skupa sa njima, i protiv hajke na crnogorskog ambasadora u Beču (Austrija) Željka Perovića“, naveo je Adžić u autorskom tekstu za Antenu M.

Podsjetimo, Мiodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović platili su kaznu od 600 eura Mirni Nikčević, koja joj je izrečena zbog vrijeđanja vjernika Mitropolije crnogorsko-primorske SPC u Fejsbuk prepisci.

screenshot-20191125-144103-facebook
Portal Analitika