Košarka

Mijović: Neće biti dobro ako se budemo bavili Zvezdom i Partizanom

„Izuzetno težak meč, kako smo i očekivali. Srećni smo zbog svega što se večeras desilo. Jeste ovo pobjeda nad velikim timom, ali vrijedi kao i svaka druga“, rekao je trener Budućnost Volija, Petar Mijović, nakon trijumfa svog tima nad Partizanom u „Morači“, 65:60.
Foto: Portal Analitika
Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Mijović je rekao da su „plavi“ u prvom poluvremenu bili „dosta mekani“ na Novici Veličkoviću i Radu Zagorcu.

„Posebno kad je bila naša jaka ofanzivna akcija... Odbrana jedan na jedan i defanzivni skok – time sam bio najzadovoljniji. Brzopleto smo ušli da riješimo utakmicu, ali srećom smo bili stabilni u odbrani i tako smo riješili utakmicu. Nemamo Evrokup ove nedjelje, pa ćemo moći da se odmorimo za Mornar“, istakao je on.

Govoreći o svojim igračima, Mijović je rekao da Aleksa Ilić ima sve uslove da bude vrhunski defanzivac.

„Sve propuste sa Danilom Nikolićem, na startu smo kompenzovali sa Ilićem. Danilo ove sezone radi mnogo više stvari nego do sada”, saopštio je trener Budućnosti.

Upitan da prokomentariše četiri greške zaredom Džastina Kobsa, Mijović je odgovorio:

„Dugo smo bili bez pleja. Bilo je oprečnih stvari u vezi Kobsa, ali mogu reći da je izuzetno posvećen kad je u pitanju igra. Nikola (Ivanović) nije bio na tom nivou i nijesam imao dilemu na koga da ide lopta u finišu meča. Zamijenio sam Kobsa nakon dvije vezane greške, ali to ne treba forsirati, jer ga sve to jako pogađa. Prati sve što se piše u štampi, i on nas je držao i drži nas dok se Ivanović ne vrati na stari nivo”, pojasnio je Mijović.

Liga je takva, kaže on, da ako se budemo bavili Crvenom zvezdom i Partizanom – neće biti dobro.

„Ne gledamo gdje su oni, već kako da se pripremimo za prvi sljedeći meč. Dok sam tu, fokus će biti na tome kako da se pripremimo za prvi naredni meč i pobijedimo. Ne opterećujem se time koliki mi je ugovor. I da dobijem ugovor na pet godina, gleda se prva naredna utakmica. Imam odličan odnos sa stručnm štabom, i u ovih mjesec dana sam dobio čast da vodim ovu ekipu, pa se trudim da to maksimalno ispoštujem”, poručio je Mijović.

Govoreći o debiju Šona Kilpatrika, posljednjeg pojačanja „plavih“, Mijović je kazao da će američki bek dugoročno pomoći timu.

„Sada je bilo rizično, i htio sam da ga rasteretim neke odgovornosti, da se prilagođava u ovakvom meču...“, zaključio je trener Budućnosti.

Portal Analitika