Društvo

Šavnik dobio sportski poligon sa 400 mjesta na tribinama

Tehničkim prijemom i predavanjem na korišćenje novog sportskog poligona u Šavniku, Uprava javnih radova označila je juče završetak još jednog projekta na sjeveru zemlje.
Šavnik dobio sportski poligon sa 400 mjesta na tribinama
Portal AnalitikaIzvor

''Višenamjenski sportski objekat predstavlja rezultat uspješne saradnje Uprave javnih radova, Ministarstva sporta i mladih i lokalne uprave, u cilju stvaranja preduslova za kvalitetniji život stanovnika, posebno mlađe populacije, kao i daljeg razvoja ovog područja'', navodi se u saopštenju.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 175 hiljada eura, od kojih je Ministarstvo sporta i mladih obezbijedilo 100 hiljada eura, dok je ostatak izdvojen iz kapitalnog budžeta Vlade Crne Gore. 

Teren ima 800 metara kvadratnih, tribine sa oko 400 mjesta, reflektore i prateću hidrotehničku infrastrukturu. Sadrži svu potrebnu opremu za odigravanje fudbalskih, rukometnih i košarkaških utakmica, a podlogu čini visokokvalitetni gumeni materijal.   
Izvođač radova bilo je podgoričko građevinsko preduzeće „Bi Kod“, dok je stručni nadzor sproveo „Kov atelje“ iz Nikšića.
 

Portal Analitika