Društvo

Hitno evakuisan Britanac sa kruzera

Nakon informacije da je potrebna hitna evakuacija britanskog državljanina, putnika koji se nalazio na kruzeru MSC “Magnifica”, pripadnici Uprave pomorske sigurnosti Ulcinj su, uz koordinisanu akciju opratera Vukovića i Tomaševića iz Pomorsko- operativnog centra su uspješno realizovali akciju evakuacije.
Hitno evakuisan Britanac sa kruzera
barinfoIzvor

“U 22 sata i 15 minuta smo dobili informaciju da je putniku na kruzeru ‘Magnifica’, koji se nalazio na 95 nautičkih milja od Crne Gore potrebna medicinska pomoć. U akciji su učestvovali i pilotska služba Luke Kotor, Lučka kapetanija, sektor Granične policije, OKC 112 i pripadnici Hitne pomoći iz Herceg Novog. U hitnoj akciji plovilo SAR-1 sa posadom (skiperi Koković, Asović, Bošković i medicinski tehnicar Begović) sačekalo je kruzer na ulazu u naše teritorijalno more i uspješno, uz pomoć posade kruzera i bolesnog putnika preuzeli u 2 sata i 55 minuta”, saopštio je načelnik za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja u barskoj Upravi pomorske sigurnosti Žarko Lukšić.

Ovo je treći slučaj evakuacije putnika sa kruzera koja je uspješno izvedena uz saradnju odgovornih službi, što, kako ističu u UPS- u “pokazuje spremnost administracije da odgovori kompleksnim izazovima”.

Portal Analitika