Ostalo

Janović: Paraolimpijci su naš ponos

  Ministar sporta i mladih Nikola Janović prisustvovao je svečanom obilježavanju decenije međunarodnog priznanja Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.
Janović: Paraolimpijci su naš ponos
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom Janović je, čestitajući jubilej Paraolimpijskom komitetu,istakao da Ministarstvo sporta i mladih od početka svog rada pokazuje odgovoran odnos prema crnogorskim paraolimpijcima čiji rezultati služe za ponos našoj državi.
„Osam seniorskih evropskih medalja, sedam medalja sa evropskih igara mladih paraolimpijaca, dvije medalje sa Univerzitetskih igara i čak pet sportista sa zvanjem sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom govore o velikim uspjesima crnogorskih paraolimpijaca u prethodnoj deceniji. Ministarstvo sporta i mladih od početka svog rada pokazuje odgovoran odnos prema njima kroz značajnu finansijsku podršku razvojnim programima Paraolimpijskog komiteta Crne Gore koja je višestruko veća u odnosu na prethodni period. Nastavićemo i ubuduće da snažno podržavamo rad naših paraolimpijaca, koji su simbol istrajnosti i upornosti, a njihovi rezultati služe za ponos našoj državi“ – istakao je Janović.
Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić je iskoristio ovu priliku da ministru Janoviću uruči zahvalnicu za ukupan doprinos koji Ministarstvo sporta i mladih pruža na planu razvoja paraolimpizma u Crnoj Gori.
Svečanosti je prisustovao i gospodin Ratko Kovačić, predsjednik Evropskog paraolimpijskog komiteta.
 

Portal Analitika