Crna hronika

Begović: Maloljetniku zatvor ili vaspitna mjera

Maloljetnik M.T. osumnjičen za pokušaj ubistva osamnaestogodišnjaka P.Ž. iz Bara može dobiti maloljetnički zatvor ili vaspitnu mjeru, kazao nam je advokat Zdravko Begović.
Begović: Maloljetniku zatvor ili vaspitna mjera
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

„Maloljetnik koji je ranio druga u dvorištu škole može dobiti maloljetnički zatvor ili vaspitnu mjeru. Sve zavisi od mišljenja stručne službe Višeg suda u Podgorici, koja će nakon provjere njegovog karaktera, kao i socioekonomskih uslova u kojima živi dati svoj nalaz i misljenje“, kazao je za naš portal advokat Zdravko Begović.

Naime, prije dva dana je M.T. (17) ranio učenika četvrtog razreda Srednje stručne škole P.Ž. u Baru ranjen hladnim ortužjem u dvorištu te škole.

Učenik je transportovan u Opštu bolnicu u Baru gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

„Po nekim stavovima sudske prakse, osumnjičenom maloljetniku bi mogla da se neka od vaspitnih mjera, rad u društvenom interesu ili pojačan nadzor od strane organa starateljstva, a sve imajući u vidu njegov psihofizički razvoj, ali i godine. Obaveza državnih organa jeste da provjere njegovo psihofizičko stanje, socioekonomske prilike, ali i da stručna služba koja se sastoji od tima sociologa i psihologa obavi sa njim razgovore“, navodi Begović.

https://portalanalitika.me/clanak/351822/disciplinski-postupak-zbog-ranjavanja-u-baru

Portal Analitika