Abiznis

Vlada donijela odluku da pomogne tri preduzeća, pogledajte koja

Crnogorska Vlada odlučila je da tri kompanije podrži sa ukupno oko 1, 6 miliona eura, saopšteno je danas nakon sjednice.
Vlada donijela odluku da pomogne tri preduzeća, pogledajte koja
Portal AnalitikaIzvor

Nakon objavljenog Javnog poziva za učešće u Programskoj liniji za podsticaj direktnih investicija za 2019. godinu Komisija za implementaciju i monitoring Programske linije u postupku vrednovanja ocijenila da su tri investiciona projekta ispunila propisane kriterijume, a njihovim vrednovanjem su se stvorili uslovi za početak procedure odobravanja dodjele sredstava za podsticaj investicija, kaže se u saopštenju.

 

Odlukom se predviđa finansijska podrška u vidu dodjele sredstava za podsticanje investicija u proizvodni i uslužni sektor i direktno će uticati na privlačenje direktnih investicija, a time će se ostvariti uticaj na povećanje konkurentnosti, smanjenje regionalnih razlika, ujednačeniji privredni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.

Ugovorom o korišćenju sredstava definisane su međusobna prava i obaveze. Kroz tri vrednovana investiciona projekta, vrijednost materijalnih i nematerijalnih ulaganja će iznositi ukupno 4.818.289 eura, čime će se ostvariti zapošljavanje 277 nova, ili zadržati postojeća zaposlena lica.

Ovom odlukom dodjeljuju se sredstva podnosiocima u sklopu Programa za unapređenje konkurentnosti privrede i Programske linije za podsticaj direktnih investicija za sljedeće investicione projekte:

·       „Meso-Promet d.o.o.“ iz Bijelog Polja - „Obnavljanje proizvodnih kapaciteta devastiranih usled nastalog požara“ - 6.000 eura  za svako od 252 zadržanih lica – radnika, odnosno iznos od ukupno 1.512.000 eura;

·       „Šik-Polimlje d.o.o.“ iz Berana – „Povećanje obima proizvodnje u sektoru eksploatacije i unapređenje tehnološkog procesa proizvodnje i proizvoda šperane” – 4.000 eura za svako od 10 planiranih novozaposlenih lica, odnosno iznos od ukupno 40.000 eura;

·       „Lighthouse of Montenegro d.o.o.“ iz Herceg Novog – „Renoviranje i opremanje resto-bara Jadran” - 4.000,00 eura za svako od 15 planiranih novozaposlenih lica, odnosno iznos od ukupno 60.000 eura.

 

Portal Analitika