Abiznis

Vlada imenovala Mugošu za direktora Poreske uprave

Crnogorska Vlada imenovala je danas za direktora Poreske uprave imenuje Miomir M. Mugoša dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora te državne institucije, saopšteno je iz Vlade.
Vlada imenovala Mugošu za direktora Poreske uprave
Portal AnalitikaIzvor

Ministar finansija Darko Radunović, nakon sprovedenog konkursa kod Uprave za kadrove, dao je prednost Mugoši u odnosu na bivšeg glavnog poreskog inspektora Sinišu Kovačevića, sada zaposlenog u Upravi carina, koji se, takođe, bio javio na konkurs.

Mugoša funkciju direktora Poreske uprave obavlja od decembra 2015. godine.

Kovačevića, koji posljednje dvije godine radi u Upravi carina, na funkciji glavnog poreskog inspektora u drugoj polovini 2017. godine zamijenila je Nataša Damjanović. Pojedini mediji su tada objavili da je do promjene došlo zbog toga što Kovačević navodno nije u dobrim odnosima sa Mugošom.

U skladu sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave, Poreska uprava je, uz niz drugih uprava koje su bile u sastavu Ministarstva finansija, ove godine postala samostalan organ, pa se ponovo moralo birati njihovo rukovodstvo na javnom konkursu. Zbog toga je Mugoša do zaključenja novog konkursa za izbor direktora PU tu funkciju obavljao kao vršilac dužnosti direktora.

 

Portal Analitika