Crna hronika

Nije tačno da je Jovanović izbačen, nije mu dozvoljeno unošenje opreme za snimanje

Ambasada Srbije kategorički je odbacila tvrdnje advokata Miroja Jovanovića da je izbačen iz prostorija tog diplomatskog predstavništva.
Foto: Ambasada Srbije
Foto: Ambasada Srbije
Portal AnalitikaIzvor

„U potpunosti su netačni navodi adovokata Miroja Jovanovića da je "izbačen" iz prostorija Ambasade Republike Srbije u Podgorici. Advokatu Jovanoviću je omogućen kontakt sa klijentom Brankom Milić, ali mu nije dozvoljeno unošenje opreme za snimanje zvuka i slike u prostorije diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije u Crnoj Gori - imajući u vidu da korišćenje istih od strane trećih lica nije dozvoljeno“, navodi se u saopštenju srpskog dipolomatskog predstavništva.

Takođe, Državno pravobranilaštvo, kao zakonski zastupnik Republike Srbije, zatražilo je dodatno vreme za pripremu pomenutog slučaja, odnosno odlaganje ročišta pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, što je, prema informacijama kojima raspolaže Ambasada RS u Podgorici, prihvaćeno.

„Ambasada Republike Srbije u Podgorici, u skladu sa Ustavom RS i zakonskim propisima, uvek će postupati po odlukama sudova u Republici Srbiji. Međutim, imajući u vidu da je zahtev dobijen 19. novembra o.g., vreme za obezbeđivanje tehničkih uslova za davanje iskaza putem video linka u prostorijama diplomatsko-konzularnog predstavništva objektivno je bilo prekratko i nedovoljno“, zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, Jovanović, poznat kao advokat lidera DF-a Andrije Mandića, tvrdio je danas da je oko 10 časova izbačen iz srpskog diplomatskog predstavništva.

Portal Analitika