Marketing

Pogledajte kako izgleda svijet tehnike u boji

Suradnja zagrebačke Brigade i vodećeg crnogorskog distributera informatičke i tehničke opreme  
Pogledajte kako izgleda svijet tehnike u boji
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
IM©-agencija.hrIzvor

Multicom Retail, specijalizirana trgovina informatičkom i tehničkom opremom, otvorila je vrata preuređenog prodajnog prostora u Podgorici. Zaljubljenicima u vrhunsku tehniku i gadgete te pravim gamerima, ovaj prostor sada nudi jedinstven doživljaj kupovine za koji se pobrinuo kreativni tim zagrebačkog studija Brigada, koji potpisuje dizajn i uređenje prostora.

multikom033x

Prostor Multicoma nastao je kroz ideju multipliciranja boja i oblika vizualnog identiteta branda, a ujedno i kao nadogradnja ideje o „multi“ prostoru koji ujedinjuje mnoštvo proizvoda, od televizora, mobitela i laptopa do bijele tehnike i računalnih igara. Prostor je tlocrtno zoniran tako da objedinjuje grupe proizvoda, a šarolikost brand boja umiruje i balansira tamno plava boja stropova i zidova. Dijelovi betonske konstrukcije ostali su vidljivi i opipljivi, a zajedno s drvenim oblogama i stolovima stvaraju kontrast izloženim proizvodima.

multikom052x

Posebno je dizajnirana zona za gaming, gdje se računala mogu isprobati i na njima zaigrati omiljene igre, a na zidu unutar te zone je ekran za publiku koja može pogledati što korisnici igraju i kako napreduju. Za televizore je osmišljen sustav s linijama koje se multipliciraju u bojama branda, a na njima su nosači za lako i Fleksibilno Mijenjanje i dodavanje televizora. Zona za bijelu tehniku je odvojena prolazom te se materijalima i bojama nastavlja na zajedničku cjelinu, a detaljima poput viseće police u centralnom dijelu, ormarića za spremanje rublja ili manjom kuhinjom podsjeća na atmosferu doma.

multikom001-x

„Potrošači danas kupuju doživljaj i žele se u trgovinama osjećati ugodno i dobrodošlo, žele nešto više od polica s proizvodima. Istraživanje navika kupaca i njihovih potreba prvi je korak u definiranju dizajna prostora, a kada to uspješno primijenimo i kreiramo jedinstven doživljaj koji traže, napravili smo pravi posao.“ – izjavila je Marija Lukić iz Brigade.

Arhitektura i dizajn – Marina Brletić
Voditelj projekta – Marija Lukić
Foto credit: Aleksandar Jaredić

 

Portal Analitika