Region

Evo kako je Jeličić uspio da unese žilet kojim je htio da se ubije

Kad ne mogu na drugi način da dođem do pravde, onda ću da se ubijem ovdje pred svima - izgovorio je u sudnici broj dva Specijalnog suda u Beogradu Zoran Jeličić optužen da je kao pripadnik kriminalne "valjevske grupe" učestvovao u ubistvu Željka Đedovića.
Evo kako je Jeličić uspio da unese žilet kojim je htio da se ubije
Portal AnalitikaIzvor

Zatim je iz džepa izvadio mali sivi predmet, za koji će se kasnije ispostaviti da je prepolovljeni žilet i nekoliko puta se posjekao po rukama i vratu.

Jeličić je u zgradu suda došao iz kućnog pritvora. Mnogi su nakon incidenta postavili pitanje kako je moguće da je i pored visokog stepena obezbjeđenja, uspio da unese sječivo.

Međutim, portparol suda Tatjana Tešić saopštila je da je dužina predmeta kojim se sjekao oko santimetar, zbog čega pri ulasku nije "zapištao" na vratima koja detektuju metal.

Prije nego što će u sudnici početi da se odvija drama, Jeličić je stao za pult, pošto je prethodno tražio da se obrati sudskom vijeću. Kazao je da traži njihovo izuzeće i da za to ima sedam razloga. Nakon što je došao do četvrtog, sudija ga je prekinula i kazala da nema potrebe više da govori i da će se njegov zahtjev razmotriti. Jeličić je spomenuo i Nebojšu Joksovića, svjedoka saradnika u postupku koji se vodi protiv Darka Šarića, ali mu je isključen mikrofon i rečeno mu je da se vrati na optuženičku klupu. Tada je izvukao žilet. Napravio je nekoliko manjih rezova ispod dlanova, a zatim je uhvatio kožicu na vratu i tu se posjekao.

Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika sudske straže, spriječena je tragedija. Oni su, munjevito skočili na optuženog i oteli mu sječivo, dok su članovi vijeća, zamjenik tužioca, advokati i ostali optuženi šokirani gledali što se dešava. Pozvan je ljekar koji se nalazi u zgradi suda, koji mu je ukazao prvu pomoć. Zatim je pozvan sanitet, koji je Jeličića odvezao na Vojnomedicinsku akademiju na dodatne preglede, odakle je ubrzo pušten kući. Na mjestu gdje je, navodno, pokušao da se ubije, bili su tragovi krvi, ali kako saznaju Novosti, krvarenje nije bilo obilno.

Nakon jednočasovne pauze, predsjednik vijeća, sudija Svetlana Aleksić je saopštila da je Jeličiću konstatovano nekoliko površinskih rana, dubine milimetar do milimetar i po. Dodala je i da je zbog vrijeđanja dostojanstva suda, sa 150.000 dinara kažnjen njegov branilac, advokat Dragoljub Đorđević, koji je nakon incidenta, kako je kazala, aplaudirao u pravcu vijeća.

Sudeći po onome što se dogodilo, evidentno je da je sve unaprijed isplanirao, a možda i sa nekim od saoptuženih. Prema nezvaničnim informacijama, jedan od njih mu je dok su sjedeli u boksu za optužene, namignuo i pokazao u pravcu sudnice, nakon čega je on zatražio riječ.

 

Portal Analitika