Podgorica

Podgorica uskoro dobija taksi službu sa električnim vozilima

Nakon što je dobila prvu javnu punionicu za električna vozila, Podgorica dobija i prvu taksi službu sa automobilima isključivo na električni pogon. 
Podgorica uskoro dobija taksi službu sa električnim vozilima
Dnevne novineIzvor

. Šest Tesla vozila (Model S) su već u glavnom gradu i početak pružanja luksuznih taksi usluga u automobilima na električni pogon očekuje se tokom narednih sedmica. Prema riječima koordinatora na projektu Tesla Cluba Milana Prodanovića, u planu je širenje flote Tesla vozila.

Kako je Dnevnim novinama kazao Prodanović, oprijedjelili su se da naručivanje i rezervisanje taksi vožnji funkcioniše isključivo putem njihove aplikacije “TeslagoApp”.

“S obzirom da se radi o najsavremenijoj aplikaciji tog tipa (nalik Uberu i Yandexu), koja omogućava mnogo kvalitetniju, transparentniju i efikasniju uslugu (sa praćenjem vozila kad stiže, procjenom koštanja vožnje, informacijama o vozilu, vozaču, itd.), smatramo da će ljudi lako prepoznati prednosti i vremenom prelaziti na aplikaciju, kao što je to i trend svuda u svijetu”, objasnio je on.

Prodanović je naveo da je riječ o izuzetno skupim vozilima, te istakao da su se ipak potrudili da cijenu vožnje prilagode sredini i učine je tek nešto višom od cijena ostalih kompanija.

“S obzirom da je na snazi nova Odluka o taksi prevozu, više neće biti minimalne cijene vožnje, i takođe sve kompanije će morati da prilagode cijene tako da start bude najmanje 0,50 eura i kilometar najmanje 0,50 eura (noćna tarifa start 0,60 eura i kilometar 0,60 eura minimalno). Ne želimo da otkrivamo cijenu u ovom trenutku, već ćemo obavijestiti sve korisnike aplikacije o početku pružanja usluga i o cijenama, tako da ovim putem i pozivamo zainteresovane da preuzmu aplikaciju”, kazao je on.

Naglasio je da je Podgorica prvi grad u cijelom regionu koji dobija usluge prevoza građana Tesla vozilima.

 

Portal Analitika