Abiznis

Mogućnost unaprjeđenje saradnje između Bugarske i Crne Gore

Četvrta sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske  održana je  18 i 19. novembra 2019. godine u Sofiji, shodno Sporazumu o ekonomskoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske.
Mogućnost unaprjeđenje saradnje između Bugarske i Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorsku delegaciju predvodio je državni sekretar Ministarstva ekonomije, g-din Nikola Vujović, dok je delegaciju Bugarske predvodio zamjenik ministra energetike, g-din Žečo Stankov.

Cilj održavanja sjednice navedene komisije je razmatranje konkretnih modaliteta za produbljivanje saradnje u oblastima koje su prepoznate kao obostrano korisne, kao što su: trgovina, investicije, industrija, mala i srednja preduzeća, nauka, tehnologija i inovaciije, energetika, turizam, poljoprivreda i šumarstvo.

Tokom komisije je ustanovljeno da postoje mogućnosti za unaprjeđenje saradnje u cilju rasta obima trgovinske razmjene i investicija, te će se u narednom periodu zajednički raditi na identifikovanju novih razvojnih šansi i razmjeni informacija o potencijalnim investicionim projektima.

Kao rezultat rada i konstruktivnog dijaloga, u Sofiji je danas 19. novembra potpisan Protokol četvrte sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju izmedju Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske.

Planirano je da se naredna sjednica Mješovite komisije održi u Podgorici, shodno potpisanom Protokolu.

Portal Analitika