Društvo

Kuo: IN4S i Borba povezani s direktivama iz Kremlja, Sputnjik pod ruskom vladom

Otpravnica poslova u Ambasadi SAD-a u Crnoj Gori, Džudi Kuo, kazala je danas da su portali IN4S i Borba usko povezani s direktivama koje dolaze iz Kremlja, a da je Sputnjik pod direktnom kontrolom ruske vlade.
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar
PR CentarIzvor

Ona je na konferenciji „Unapređenje medijske pismenosti u Crnoj Gori“, u okviru istoimenog projekta, koji su realizovali Agencija MINA i nevladina organizacija (NVO) Juventas, a koji je finansijski podržala Ambasada SAD-a, kazala da su unapređenje i razvoj medijske pismenosti među mladima jedan od najboljih načina borbe sa modernim izazovima informacionog doba.

„Mladi i opšta javnost su danas dosta povodljivi i podliježu pogrešnom informisanju i različitim vidovima manipulacija. Ko je izvor ovih informacija? Mogu da imenujem nekoliko glavnih učesnika. To je Sputnik, koji je direktno pod ruskom vladom, portali kao što su IN4S i Borba, koji su usko povezani sa direktivama koje dolaze iz Kremlja“, rekla je Kuo.

Ona smatra da je potrebno udružiti napore da Crna Gora bude zemlja koja zahtjeva visok kvalitet novinarstva.

„To je pravi način borbe protiv stranih interesa i utucaja i to je način na koji možete da stvarate buduće generacije, koje su sposobne da obezbjede budućnost novinarstva u Crnoj Gori“, rekla je Kuo.

Portal Analitika