Dva zlata i srebro za "Mata Leao" u Kuli

Proteklog vikenda u Kuli održan je peti otvoreni kup Srbije u diciplini brazilskog džiu džicua "no-gi", takođe poznatom i pod imenom "Grappling".
Dva zlata i srebro za "Mata Leao" u Kuli
Portal AnalitikaIzvor

Na ovom tradicionalnom takmičenju nastupilo je preko 252 takmicara iz 41 kluba iz 8 država među kojima su bili Poljska, Iran, Tunis, Srbija, Crna Gora, Hrvatska, BiH i Rumunija.

Klub brazilskog džiu džicua "Mata Leao" iz Podgorice nastupio je sa 5 takmičara koji su osvojili dva zlata i jedno srebro. Zlata su osvojili senior Dino Alibalić i Boris Ilin u dječijem uzrastu.

Alibalić je zbog najviše pobjeda u najbrojnijoj kategoriji proglašen za najboljeg seniora B klase a organizator Dejan Tešić mu je uručio novčanu i robnu nagradu.

Pionir Mitar Babić osvojio srebro u kategoriji do 53 kilograma sa dvije pobjede i porazom. Ovog puta seniori Radosavljević i Brkanović nijesu došli do medalja.

- Veliki broj pobijeđenih borbi naših takmičara govori o veoma dobrom nastupu ali i kvalitetnom radu u klubu. Ovo takmičenje je veoma masovno u seniorskom i dječijem uzrastu što je vrlo bitno za formiranje takmičara i njihovo iskustvo. Treba istaći čak pet pobijeđenih borbi seniora Alibalića kao i tri pobjede osmogodišnjeg Borisa Ilina, dok je Babiću za nijansu promaklo zlato u finalu nakon dvije pobjede. Nastavićemo sa serijom nastupa kako bi na najbolji način okončali još jednu uspješnu takmičarsku godinu - kazao je trener Mladen Jokmanović.

Portal Analitika