Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Bilateralnu saradnju unaprijediti i u okviru saradnje dva resorna ministarstva u domenu modernizacije i opremanja

Bilateralnu saradnju unaprijediti i u okviru saradnje dva resorna ministarstva u domenu modernizacije i opremanja

Ministar odbrane Predrag Bošković tokom učešća na Vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju (Dubai Airshow 2019) sastao se sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mohamedom Bin Ahmedom Al Bovardijem.
Bilateralnu saradnju unaprijediti i u okviru saradnje dva resorna ministarstva u domenu modernizacije i opremanja
Portal AnalitikaIzvor

Bošković je istakao da Ministarstvo odbrane konstantno teži unaprjeđenju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa savezničkim zemljama, tako i sa partnerima. S tim u vezi, naglašava da je modernizacija Vojske i dalje u fokusu prioritetnih zadataka MO, a posebno u domenu opremanja u skladu sa najvišim standardima i aktuelnim bezbjednosnim izazovima. Ministar se osvrnuo i na konkretne doprinose naše Vojske sistemu kolektivne bezbjednosti, gdje ističe posvećenost kako regionalnom, tako i međunarodnom miru i bezbjednosti.

Imajući u vidu bogato iskustvo Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti modernizacije i opremanja oružanih snaga, Bošković je ukazao na potencijal jačanja saradnje dva ministarstva u toj oblasti. 

Državni ministar za odbranu Al Bovardi podvukao je aktivan doprinos naše zemlje unapređenju globalne stabilnosti. Sagovornici su takođe razmijenili mišljenja o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog Istoka.
 

Portal Analitika