Politika

Jovićević: Rekao sam debeljku da mu je opasno dolje

Bivši ministar unutrašnjih poslova Andrija Jovićević, prema dokazima kojima istražitelji raspolažu, još 20l6. godine sugerisao je kumu Dušku Knezevicu da mu je “opasno dolje”, misleći na Cmu Goru, piše Pobjeda.
Jovićević: Rekao sam debeljku da mu je opasno dolje
PobjedaIzvor

Tim koji radi na istrazi o pranju novca, u koju je umiješan odbjegli biznismen Duško Knežević i četiri njegova saradnika, došao je do brojnih podataka koji ukazuju da je predsjednik Atlas grupe svojim prijateljima i kumovima činio usluge preko banaka koje su bile u njegovom vlasništvu.

Izdavao je lažne potvrde da imaju novac na računima Atlas banke kao i ocjene da su “poželjni klijenti”. Takvu uslugu je u tri navrata koristio i Jovićević i članovi njegove porodice i 0 tome postoje materijalni dokazi.

Na te okolnostinosti u Tužilaštvu se, između ostalog, morao izjasniti i Vlatko Rašović, šef za opšte poslove Atlas banke koji je nekada radio u Ministarstvu Unutrašnjih poslova i u prijateljskim je odnosima sa Jovićevićem.

Upravo je Jovićević, prema dokazima ma do kojih su policija i Tužilaštvo došli, preko Rašovića tražio da mu “pr..e otvori račun u Atlas banci” i to na “meleon” eura.

Portal Analitika