Košarka

Poraz "crvenih" u Malmeu

Crnogorske košarkašice poražene su u prvom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2021.
Foto: KSCG
Foto: KSCG
Portal AnalitikaIzvor

Izabranice Jelene Škerović poražene su u Malmeu od domaćina 68:55.

Dva različita poluvremena odigrale su naše djevojke. U prvom nijesu imale rješenja za domaće, u drugom zaigrale bolje, a u finišu su mogle da osiguraju i mnogo manju razliku od ovih 13 poena.

Švedska je dominirala prvim poluvremenom, u prvoj četvrtini stvorila je dvocifrenu prednost i poslije 10 minuta bilo je 23:13.

Druga četvrtina bila je praktično preslikana. Crna Gora imala je dosta problema da pronađe koš, dok je domaćin povećavao razliku i na odmor se otišlo pri rezultatu 43:24.

Nakon poluvremena daleko bolja igra Crne Gore. Odbrana prvenstveno bila je na znatno višem nivou nego u prvom dijelu meča.

Švedska je postigla samo 10 poena u trećem periodu, naše smanjile zaostatak na 16 poena. Četiri minuta prije kraja meča Jovana Pašić dala je trojku za 62:55. 

Djelovalo je da bi to mogao da bude uvod u neizvjesnu završnicu, ali serijom grešaka u napadu omogućili smo Švedskoj da serijom 6:0 završi duel.

Božica Mujović je sa 17 poena bila najefikasnija u našem timu, 13 je ubacila Markiša Getling uz šest skokova, 10 poena i osam uhvaćenih lopti dodala je Milica Jovanović.

Na drugoj strani 16 poena Elin Elderbrink, 15 Amande Zahui.

Švedska je lider grupe sa dvije pobjede iz dva meča. Naša selekcija i Izrael poraženi su u prvim duelima.

Kvalifikacije se nastavljaju za tačno godinu, kada će Crna Gora ugostiti Izrael.

Portal Analitika