Košarka

MIJOVIĆ: Igokea se pojačala Rajtom i Gagićem, teže za nas

Košarkaši Budućnosti Voli sjutra od 17 sati u Laktašima protiv Igokee otvaraju 7. kolo regionalne ABA lige.
MIJOVIĆ: Igokea se pojačala Rajtom i Gagićem, teže za nas
Portal AnalitikaIzvor

Trener "plavih" Petar Mijović ocijenio je da će na dosta stvari morati da se adaptiraju tokom same utakmice zbog toga što je Igokea dovela dva igrača u proteklih sedam dana.

- Meč iza nas je teško gostovanje na kojem smo uspjeli da ubilježimo prvu pobjedu u Eurokupu, koju smo po svemu prikazanom zaslužili i mnogo ranije. Sada nas očekuje meč koji je po meni mnogo važniji u ovom trenutku, a to je meč protiv Igokee u Laktašima. Nalazimo se u momentu u kojem smo kao ekipa kompaktniji, zreliji i to se odrazilo i na neke bolje partije u prethodnom periodu. Igokea je ekipa koja zaslužuje sav respekt i ekipa koja je značajno bolja nego što to pokazuje njihov rejting na tabeli. U ovoj nedjelji su doveli dva izuzetno značajna igrača, Rajta koji je proveo određeni period u ABA ligi i bio jedan od najdominantnijih stranaca koji su u nju ikad dolazili i Gagića, igrača sa mnogo iskustva u ovom takmičenju. Ta dva dolaska nam predstavljaju određeni problem, jer se Igokea nije pojavljivala u tom sastavu, tako da će biti dosta stvari na koje ćemo morati da se adaptiramo tokom same utakmice. S druge strane, ako oscilacije smanjimo na najmanju moguću mjeru, prevashodno u fazi odbrane pokažemo dovoljan nivo agresivnosti i fokusa mislim da možemo doći u situaciju da se iz Laktaša vratimo sa pobjedom - poentirao je Mijović

 

Košarkaš Budućnosti Voli, Martinš Mejers, ocijenio je da je Igokea nezgodan protivnik, naročito kod kuće.

- Upravo smo se vratili iz Trenta i mislim da smo odigrali dobro i pobijedili. Vratili smo se u utakmicu iz 10 poena nedostatka i došli do pobjede. Vratili smo se u Podgoricu gdje krećemo sa pripremom naše iduće utakmice. Znamo da je Igokea nezgodan protivnik, pogotovo kod kuće, upravo su doveli dva jaka pojačanja. Mi krećemo sa pripremom utakmice, moramo početi od sitnih detalja kako bi došli do pobjede - istakao je Mejers.

 

 

Portal Analitika