Politika

Demokrate: Na Mrvaljevića nasrnuo sin odbornice DPS

Na Cetinju je sinoć napadnut predsjednik cetinjskog Odbora Demokrata i odbornik u Skupštini Prijestonice Cetinje, Danilo Mrvaljević, saopštile su Demokrate. Oni dodaju da je bez ikakvog povoda, na Mrvaljevića, u jednom ugostiteljskom objektu na Cetinju navodno fizički nasrnuo sin odbornice DPS-a u cetinjskom parlamentu. 
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate
Portal AnalitikaIzvor

''Nakon što je zadobio podmukao udarac, Mrvaljević je pozvao organe reda, koji su ga priveli i zadržali kao da je on izvršilac ovog djela'', saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

''DPS nasilnici ohrabreni ranijim rehabilitacijama kriminalnih postupaka svojih kolega i potpunom zaštitom zarobljenih institucija države, nastavljaju sa upotrebom sile, kao načinom političke borbe. Ovo nije prvi, već još jedan u nizu napada na Demokrate. Podsjećamo na slučaj koji se takođe dogodio na Cetinju, kada je Ivan Jovanović sa još jednim licem, napao poslanika Danila Šaranovića i kandidate za odbornike Demokrata Balšu Rakovića, Novaka Vujovića i Marka Martinovića. Tom prilikom je Jovanović repetirao pištolj na glavu Šaranoviću uz prijetnju „ sve ću vas pobiti", za šta je dobio samo sedam mjeseci zatvora. DPS je tada saopštio da su Demokrate napale same sebe, ali je crnogorska javnost  veoma brzo upoznata da je napadač višestruki nasilnik, koji je potpom uhapšen i zbog pripremanja određenih likvidacija'', navodi se u saopštenju.

Oni podsjećaju javnost i na prijetnju bombom koja je pred lokalne izbore u Mojkovcu upućena predsjedniku i generalnom sekretaru Demokrata, Aleksi Bečiću i Borisu Bogdanoviću, od strane višestruko osuđivanog lica. 

''Građani Crne Gore ne zaboravljaju i krvave slike sa Konika, na dan lokalnih izbora u Podgorici, kada je pretučen kandidat za odbornika Demokrata Lazar Prelević. Takođe, podsjećamo i na nasilan upad grupe aktivista DPS-a u prostorije Demokrata u Pljevljima i fizički napad na rukovodstvo Opštinskog odbora u tom gradu. Posjećamo javnost i na prijetnje po život koje su upućene predsjedniku i generalnom sekretaru Demokrata, od strane ozloglašenog i regionalno poznatog kriminalca Nemanje Ristića. Ovo su samo neki od najupečatljivijih slučajeva prijetnji i fizičkih napada na Demokrate, koji su nažalost jutros upotpunjeni sa još jednim'', kazali su iz DCG. 

''Sve ovo navodi na jasan zaključak da Crna Gora nije slobodna država, da njeni građani, a naročito predstavnici opozicije i svi oni koji ne podržavaju DPS, u njoj nisu bezbjedni, kao i da kriminal i nasilje preovladavaju u svim porama društva. Nasilje mora da ima snažan odgovor državnih institucija, koje su u Crnoj Gori potpuno zarobljene i kontrolisane od strane vrha režima'', zaključuju Demokrate.

Portal Analitika