Region

Novi Sad: Penzioner poklonio kuću djeci oboljeloj od raka

Zoran Kocić iz Novog Sada poklonio je na Svjetski dan dobrote svoju vikendicu na Popovici Nacionalnom udruženju roditelja djece oboljele od raka (NURDOR) u želji da taj objekat bude oaza mira i oporavka za mališane poslije završetka liječenja.
Novi Sad: Penzioner poklonio kuću djeci oboljeloj od raka
BlicIzvor

Predsjednica NURDOR-a Joland Korora kaže za ’’Blic’’ da je jučerašnje potpisivanje Ugovora o poklonu bilo prepuno emocija zato što je, kako kaže, čika Zoran jedan divan i veličanstven čovjek koji je rukovodeći se rečenicom oca Mitrofana ’’da je naše samo ono što poklonimo drugima’’, odlučio da uljepša život djeci i roditeljima koji se bore protiv opake bolesti.

“I dalje me drže nevjerovatne emocije. Prilikom potpisivanja ugovora zajedno smo plakali i mi iz NURDOR-a i Zoran Kocić i njegova saputnica Sofija Bajić i od sada su oni dio velike porodice naše organizacije. Budući da veoma skromno žive, praktično su nam dali svoj život i na tome im neizmerno hvala”, priča nam Korora.

Kuću gradio sa ocem

Bolešljivi i skromni Zoran Kocić, koji prima tek 15.000 dinara penzije, kaže da mu je bila želja da vikendicu koju je sa ocem zidao 60-ih godina prošlog vijeka pokloni nekoj organizaciji koja radi sa djecom.

“Ja imam odraslu djecu, a moja Sofija i ja više ne možemo da se brinemo o vikendici niti da je održavamo. Razmišljali smo kome bi takva jedna donacija najviše koristila i odmah smo se sjetili NURDOR-a i djece koja se bore sa opakom bolesti. Nismo se više dvoumili ni trenutka i pozvali smo ih i saopštili šta nam je namjera da uradimo”, priča za Blic skromni čika Zoran, ne krijući suze.

Kaže i da su mu osjećanja podijeljena jer mu je sa jedne strane žao zato što se ’’rastaje’’ od vikendice koju je zajedno sa ocem gradio, a sa druge strane mu je izuzetno drago i radostan je što će barem malo usrećiti djecu.

“Imao sam samo dvije želje u vezi sa ovom donacijom. Jedna je da ta vikendica ostane u trajnom vlasništvu NURDOR-a, odnosno da u ugovoru stoji da ne može da se otuđi, a druga je da negdje na samom objektu bude mala diskretna tabla da je to zadužbina moga oca i mene”, ističe Kocić.

Nikada nije htio da je proda, samo da je pokloni

Njegova životna saputnica Sofija kaže da je Zoran od samog početka insistirao na tome da vikendicu pokloni, a ne da je proda.

“On je oduvijek bio okrenut ka djeci i generalno ljudima i želio je da pomogne. Saopštio mi je da želi da pokloni vikendicu i ja sam se sa tim složila i samo pomagala oko ’’tehničkih’’ detalja zato što se moj Zoran slabije kreće”,  priča Sofija.

Portal Analitika